Type: Knipselmap

Bloemen voor Lennaert Nijgh

KNIPSELS:
'Bloemen voor...' Lennaert Nijgh  1989, september 28
Vanavond zet Karin Bloemen de tekstdichter die verantwoordelijk was voor al dit moois, Lennaert Nijgh, extra in het zonnetje tijdens de tweede aflevering van haar amusementsserie 'Bloemen voor...'. Heel wat bekende namen uit de Nederlandse artiestenwereld draven dan op voor een ode aan Nijgh. Behalve Boudewijn de Groot kunnen de kijkers genieten van optredens van Bill van Dijk, Monica Rijpma, Jack Spijkerman, Rob de Nijs en Marco Bakker. [...] (Nederland 1, 20.20 uur)
"Ik wil dóórklimmen. Bergop vallen er immers altijd minder doden dan bergaf"  1989, september 28 - donderdag
HUMO : De tv-serie over Nederlandse componisten en auteurs, "Bloemen voor ...", is op 28 september aan jou gewijd. Hoe vind je dat ?
Lennaert : « Een prima initiatief, maar toch heb ik m'n twijfels over het programma. Ik ben er wel het onderwerp van, maar ik vervul er verder geen rol in. Ik kom ook wel in beeld - ik krijg nog ergens een bos bloemen - maar ik ben niet bij de montage geweest. Boudewijn doet er uiteraard aan mee, Rob de Nijs, Karin Bloemen zelfs, en er komt ook nog een ballet-scene uit "Ik, Jan Cremer" in voor. Ik vond het allemaal nogal antiek, hoor : te veel repertoire van te lang geleden. Ik had er nieuwere dingen in willen hebben. Bloemen voor... is meer eenheidsworst à la Joop van den Ende. Het had net zo goed voor een andere omroep dan de VARA gemaakt kunnen zijn. Verder hebben ze enorm hun best gedaan hoor. Kunnen zij er wat aan doen als Ramses Shaffy in dat nummer "Pastorale" - dat Boudewijn en ik voor hem en Liesbeth List schreven - door Marco Bakker vervangen moet worden ?.
Samensteller van knipselmap en knipsels: Daniël
Gegenereerd door DVEGEN 3.2 op 2004-10-09
email