Type: Knipselmap

Een tip van de sluier

KNIPSELS:
Boudewijn de Groot wordt weer kinds  1980, april 17
Maar toch laat kwaliteit [op Van een afstand] zich niet verbergen, en zijn vroegere roem wordt weer enigszins herroepen door "Tip van de sluier", "Als het bericht slecht is", en "Carnaval".
Programmaboek Concert III  1983,
[Vermeld als één van de liedjes in het repertoire van Concert III. Elders in deze publicatie staat de tekst en muziek van dit lied.]
Boudewijn de Groot in de Vooruit te Gent  1997, mei
[Bespreking van Nieuwe Herfst Tournee: Gent (B)] Tegen het einde van de dik twee uur durende set (onderbroken door de obligate theaterzaal-pauze) en tijdens de bisnummers kregen de mensen datgene waar ze op zaten te wachten. Hits zoals daar zijn Jimmy, Als de rook om je hoofd is verdwenen (opgedragen aan alle hippies die Gent nog rijk is), Een tip van de sluier en Testament volgden elkaar in een angstaanjagend tempo op.
Gala van het Nederlandse lied  2000, maart 18
Het is niet voor het eerst dat artiesten een ode brengen aan Boudewijn de Groot. Dat gebeurde ook al op 20 mei 1994 toen hij vijftig jaar werd. Radio- en televisiemaker Jan Douwe Kroeske vroeg diverse bands en artiesten voor die gelegenheid een nummer van Boudewijn de Groot in een eigentijds jasje te steken. Met als resultaat het album 'Als de rook is verdwenen'. [...] Zaterdag kunt u kijken naar een nieuw eerbetoon en nu is het de beurt aan onder meer Stef Bos die een eigen versie zingt van 'Tip van de sluier', Gé Reinders met 'Avond', Henk Westbroek met de klassieker 'Jimmy', en Ruth Jacott die zingt over de 'Verdronken vlinder'. De artiesten worden begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker.
Samensteller van knipselmap en knipsels: Daniël
Gegenereerd door DVEGEN 3.2 op 2004-10-09
email