Type: Knipselmap

Pastorale [lied]

KNIPSELS:
[Top 40: Pastorale]  1969, september 27 (datum van binnenkomst)
"Ik wil dóórklimmen. Bergop vallen er immers altijd minder doden dan bergaf"  1989, september 28 - donderdag
[Lennaert:] Bloemen voor... is meer eenheidsworst à la Joop van den Ende. Het had net zo goed voor een andere omroep dan de VARA gemaakt kunnen zijn. Verder hebben ze enorm hun best gedaan hoor. Kunnen zij er wat aan doen als Ramses Shaffy in dat nummer "Pastorale" - dat Boudewijn en ik voor hem en Liesbeth List schreven - door Marco Bakker vervangen moet worden ?.
"Ik doe wat ik doe"  2000, september 28 - (donderdag)
Het verzameld werk van Lennaert Nijgh is uit. 'Ik doe wat ik doe'. Een kloek boek met klassiekers als 'Het Land van Maas en Waal' en 'Malle Babbe', 'Pastorale' en 'Meester Prikkebeen', 'Tante Julia' en 'Testament'. Een gesprek met de Haarlemse schrijver, die in de jaren zestig naam maakte met zijn teksten voor Boudewijn de Groot. "Ik heb weinig met la-la-la en na-na-na."
Lennaert Nijgh doet wat hij doet  2000, oktober 17 - (dinsdag)
In het Haarlemse proeflokaal In den Uiver gaat Nijgh schuil achter zijn Gauloises, zijn jenever en een aan onverschilligheid grenzende relativering wanneer zijn roemrijke verleden als schepper van evergreens als Welterusten, meneer de president (Boudewijn de Groot), Pastorale (Liesbeth List Ramses Shaffy) en Malle Babbe (Rob de Nijs), wordt besproken.
Popbibliotheek  2000, november
Minder bekend is dat [Lennaert] ook tekende voor teksten van o.a. Rob de Nijs (Malle Babbe, Dag zuster Ursula), Mouth & McNeal (Ik zie een ster, en Ramses Shaffy en Liesbeth List (Pastorale).
['Ik zie een ster' is niet door Lennaert geschreven, maar de achterkant ervan, 'Liefste'.]
Het Portret: Lennaert Nijgh is zijn eigen strengste criticus  2001, februari 3 en 4
Vlak voor ik in de taxi stap, vraag ik Nijgh weer wat zijn favoriete nummer van eigen hand is. "De Reiziger", zegt hij, zonder enige aarzeling.
Wat? Niet 'Testament', 'Verdronken Vlinder', 'Malle Babbe' of 'Pastorale', door radioluisteraars vorig jaar nog verkozen tot het beste Nederlandstalige lied aller tijden? Ophouden nu je nog vóór staat, zegt de blik in Lennaert Nijghs ogen. Maar zelf zegt hij niets. Hij zou het beter verwoorden. Maar dat zou tijd vergen...
Samensteller van knipselmap en knipsels: Daniël
Gegenereerd door DVEGEN 3.2 op 2004-10-09
email