Type: Knipselmap

Malle gabber

KNIPSELS:
'Bij de Stones hoop ik ook op Satisfaction'  1997, februari 21
'Een nieuwe herfst' valt bijna naadloos in de rest van zijn repertoire en gaat met name over dat ene universele thema: de liefde. De Groot vindt het zelf 'een terugkeer naar de jaren zestig'. "Ik heb nooit in één stijl gepast, ik vond en vind het veel te leuk om met verschillende stijlen te experimenteren. Vroeger liet ik me te veel meeslepen door de gebeurtenissen van het moment en zeker in de jaren zestig waren die nogal eens overweldigend. Nu ga ik veel meer mijn eigen gang. Het zou ook niet geloofwaardig zijn als ik nu ineens ging grungen of housen. Ik kreeg toevallig net een bandje met een gabberversie van 'Malle Babbe'. 'Malle gabber' heet het. Ik heb geen idee van wie het is. Op zich wel leuk om te horen, ik vind het echter niet leuk dat ze propaganda maken voor XTC."
"Als luisteraar heb ik niet zoveel met house, hiphop, rap. Ik herken en erken het als de tijdgeest van de jaren '90. Maar voor mij is het een caleidoscoop van dingen die ik niet kan onderscheiden. Na de leegte van de jaren '80 is het wel goed dat er weer muziek is met bestaansrecht die op z'n eigen merites beoordeeld kan worden."
"Het zou wel kunnen dat ik een agressieve rap-plaat gemaakt had als ik nu 20 was. Er is voor deze generatie weer voldoende om tegenaan te schoppen. Maar wij gedragen ons als heren van rond de vijftig. Als ik het ergens niet mee eens ben, dan zeg ik het wel in een gesprek of in een interview, maar niet in een lied. Dat zou niet meer geloofwaardig overkomen."
Samensteller van knipselmap en knipsels: Daniël
Gegenereerd door DVEGEN 3.2 op 2004-10-09
email