Type: Knipselmap

Maanlandschap

KNIPSELS:
Lennaert, in Tekst en Uitleg:
"Ik schreef. In de schoolkrant natuurlijk, maar ook in Haarlems Dagblad, in Op de Praatstoel, een column met wisselende auteurs. Niet de eersten de besten: Belcampo, Louis Ferron, Remco Campert, Ischa Meijer onder anderen. Uit het archief van de krant diepte ik een van mijn prille stukjes op. [...]
Achttien jaar oud en als bijna enige van mijn klas dol op literatuur, op Couperus met name, schrijf ik over het strand zoals ik het op dat moment beleef. Ik heb het niet over vroeger. Vraag een journalist of een schrijver in 1990 om iets over het onderwerp 'strand' te maken en er komt geheid een stukje jeugdsentiment. Herinneringen aan het strand, aan kinderleed dus, want dat is des schrijvers goudmijn - net als de verloren jeugdliefde aan het strand. De Nivea-geur, de kindertranen en de puberteitsmoeilijkheden vliegen je om de oren. À la recherche du temps perdu, we nemen koffie en broodjes mee.
Ik lijk niet erg achttien in 1963, met dat ouderwetse taalgebruik, maar ik ben wel degelijk zeer jong; een volwassen mens ondertekent niet met het pseudoniem zeepbel. Waarom ik dat deed weet ik echt niet meer."
Samensteller van knipselmap en knipsels: Daniël
Gegenereerd door DVEGEN 3.2 op 2004-10-09
email