Type: Knipselmap

Elégie prénatale / Sexuele voorlichting

KNIPSELS:
Boudewijn de Groot moderne troubadour  1964, oktober 2
Ed Lautenslager had relaties bij Phonogram, er werd een bandje opgestuurd en Phonogram-functionaris Tony Vos was onmiddellijk enthousiast. De liedjes "Élegie prénatale" en "Strand" werden op de plaat gezet. Daarna volgde een plaatje met "Seksuele voorlichting" en "Refrein voor..." en binnenkort komt er een e.p.-tje met deze vier liedjes en nog twee andere.
Nieuwe "protest"-song van Boudewijn de Groot  1965, november 18 - (donderdag)
Boudewijns carrière is gestart in 1964. Na zijn lyceumtijd in Haarlem kwam hij terecht op de filmacademie in Amsterdam, leerde later gitaarspelen, was een groot bewonderaar van Jaap Fischer en kwam daarom terecht in een speelfilmpje van Lennaert Nijgh. Hij zong er twee romantische liedjes in. NTS-man Ed Lautenslager zag bij kennissen deze film, was enthousiast over de stem van Boudewijn, bracht hem in contact met Phonogram en het resultaat was een proefcontract in 1964 met daarna twee plaatjes.
[Boudewijn:] "Jaap Fischer heeft eigenlijk nooit een opvolger gekregen en misschien hadden onze plaatjes (tekst van Lennaert, muziek van Boudewijn) daarom zoveel succes. Het werden wel geen tophits, maar gezien het feit dat het echte Nederlandse chansons waren, was hun ontvangst toch verrassend.
Samensteller van knipselmap en knipsels: Daniël
Gegenereerd door DVEGEN 3.2 op 2004-10-09
email