Type: Knipselmap

[schoorsteenvegers] [LP-plannen]

KNIPSELS:
Elsje in wonderland [artikel]  [1966, eind? 1967, begin?],
[Boudewijn:] "M'n nieuwe langspeelplaat komt tegelijk uit met een nieuwe langspeelfilm waar ik de hoofdrol in speel en zing, die is natuurlijk weer van Lennaert."
Film voor Boudewijn  1967, maart
BOUDEWIJN DE GROOT die volgende week de eerste gouden plaat krijgt voor zijn "Land van Maas en Waal", maakt binnenkort zijn debuut als acteur. Boudewijn gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe speelfilm van tekstschrijver Lennaert Nijgh en zal in deze film ook een groot aantal nieuwe liedjes zingen. De teksten van deze liedjes die Lennaert Nijgh gaat schrijven zullen tevens de basis vormen van een nieuwe langspeelplaat van Boudewijn de Groot, die in september zal verschijnen.
Ik ben jaloers op Johnny Hoes  [1967, maart? april?]
[Boudewijn:] Er komt in september een nieuwe elpee, met liedjes van Lennaert Nijgh weer, en hij gaat deze zomer een film maken, waarin ik de hoofdrol speel... Hoe die film gaat heten weet ik nog niet, maar hij gaat 1 1/2 uur duren en de opnamen worden waarschijnlijk in juli en augustus gemaakt. Er komen een stoot meisjes in voor, het gaat over 2 schoorsteenvegers...
Een vreemde vogel [artikel]  1967, [april? mei?]
Een film maken betekent gróót zaken doen. Rekenen met bedragen waarvan de staart uit vele nullen bestaat. Daar is [Lennaert] nu volop mee bezig. Want dezer dagen begint de produktie van een volgende speelfilm. Maar nu op volwassen 35-mm-formaat, breedscherm, liefst in kleur, met in de hoofdrollen Boudewijn de Groot, Anneke en hun nakomelingschap. Produktie, scenario, regie: Lennaert Nijgh.
Dat wordt wat anders dan Een Vreemde Vogel! Hij lacht bijna grimmig. "Ik weet 't nu; ik moet geen probleemfilms maken. De nieuwe film wordt lief, vrolijk, met veel actie en weinig gepraat. Boudewijn, Anneke, ik zie ze als onbezorgde diertjes, als een soort Winnie-the-Poe-figuren. Dat is de sfeer. 't Wordt een spektakelstuk. De titel staat nog niet vast. In de herfst moet 't klaar zijn, gelijk met Boudewijns nieuwe elpee: de gezongen inhoud van de film."
Samensteller van knipselmap en knipsels: Daniël
Gegenereerd door DVEGEN 3.2 op 2004-10-09
email