Type: Knipselmap

Elsje in Wonderland [film]

KNIPSELS:
Elsje in wonderland [artikel]  [1966, eind? 1967, begin?],
De eerste film waar Boudewijn de Groot in speelt is dan eindelijk vertoond. Het is de film Elsje in Wonderland onder regie en scenario van Lennaert Nijgh. In mei komt deze korte speelfilm in Amsterdam in de bioscoop. Boudewijn speelt in deze film samen met zijn vrouw, Els Blok, Hans Tuynman en Rudolf Lucieer. Elsje in Wonderland is een soort satire op het provotariaat. Boudewijn de Groot en Anneke komen op het strand de huilende Elsje tegen die van huis is weggelopen. Ze nemen haar mee naar 't huis dat zij met enkele provo's delen. Voor Elsje, die uit een degelijk gezin komt, is dat een hele belevenis. Nadat ze een nacht bij Boudewijn en Anneke in bed heeft geslapen moet het huis wegens een te verwachte politie-inval worden verlaten. In een oude auto brengen zij Elsje weer terug naar het strand.
'Het is een pretentieloos filmpje', zegt Lennaert Nijgh. 'Het gaat gewoon om de leuke situaties, het gekke. Boudewijn speelt erg goed, vooral de hele gekke stukken. De film zelf is eigenlijk al weer ouder. Ik heb inmiddels weer twee filmen gemaakt, waarvan de laatste, 'Een vreemde vogel' binnenkort in première gaat.
Boudewijn de Groot is zelf ook enthousiast over zijn filmcarrière. 'Een film opent gewoon nieuwe perspectieven. Ik ga veel meer films doen. De opnamen beginnen deze maand voor een gangsterfilm van Pim de la Parra. Daar speel ik samen met Linda van Dijk, Johnny Lion en Ko van Dijk. M'n nieuwe langspeelplaat komt tegelijk uit met een nieuwe langspeelfilm waar ik de hoofdrol in speel en zing, die is natuurlijk weer van Lennaert.
[Mogelijk is Vox Humana [film] de andere van de twee films?]
Samensteller van knipselmap en knipsels: Daniël
Gegenereerd door DVEGEN 3.2 op 2004-10-09
email